Voor kleine bakplaat

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram ongezouten walnoten
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 grote eieren (5 voor een groot bakblik)

 

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 160 graden
  2. Hou 12 walnoten apart voor garnering, hak de overige grof en bak 5 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  3. Smelt de cholcolade met boter au-bain-marie. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren, suiker en zout kort in een kom.
  5. Klop de vloeibare afgekoelde chocolade erdoor.
  6. Zeel de bloem erboven en schep erdoor (niet meer mixen).
  7. Schep de op het laatst de afgekoelde noten erdoor.
  8. Kwast een rechthoekige ovenschaal (20x30 cm) grondig in met boter, bepoeder met wat bloem en schep het mengesel erin. Stijk glad.
  9. Garneer met de hele noten.
  10. Bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant bros is en gaat barsten terwijl het binnenste nog een tikje vochtig is.

 

Bron: Koken met Karin, zónder pakjes & zakjes