Voor 4 personen - 15 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 zakje zuurkool (500 g)
  • 250 g aardappels (kruimig)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g roomboter
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 1/2 zakje verse tijm (à 15 g)
  • 2 bakjes paddestoelenmelange (à 200 g)
  • 4 hertenbiefstukjes (à 125 g)

 

Voorbereiden
  1. In zeef zuurkool laten uitlekken. 
  2. Aardappels schillen en in blokjes snijden en gaar koken
  3. Ui en knoflook pellen, snipperen en in pan met dikke bodem in 15 g hete boter ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten. 
  4. Zuurkool, aardappels, paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool afgedekt ca. 25 minuten laten sudderen. 
  5. Tot smeuïge puree mengen. 
  6. 2 Eetlepels olie erdoor roeren. 
  7. Op smaak brengen met zout en peper. 
  8. Tijm schoonspoelen en droogslaan. 
  9. 4 Mooie takjes achterhouden voor garnering, rest van tijmblaadjes van takjes rissen. 
  10. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier.

 

Bereiden

  1. Hertenbiefstukjes ca. 30 minuten van tevoren uit koelkast nemen. 
  2. In koekenpan rest van boter met 2 eetlepels olie verhitten. Hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin bakken. 
  3. Bestrooien met zout en peper. 
  4. Op voorverwarmd bord onder aluminiumfolie warmhouden. 
  5. Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen en tijmblaadjes door bakvet scheppen. 
  6. Paddestoelen op hoog vuur mooi bruin bakken en vocht laten verdampen.
  7. Op smaak brengen met zout en peper. 
  8. In midden van borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. 
  9. Hierop hertenbiefstukjes leggen. Paddestoelen op biefstukjes scheppen en garneren met takjes tijm.

Bron: AH