4 personen

 

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes van circa 125 g
  • 25 g boter
  • peper & zout

Saus

  • 1 dl rode wijn
  • ½ paddestoelenbouillontablet (of runder-)
  • 1 dl port
  • 25 g boter
  • peper en zout

 

Bereiden

  1. Snij de boter voor de saus alvast in klontjes en leg ze in de diepvries.
  2. Bestrooi de biefstukjes met peper (geen zout!).
  3. Verhit de rest van de boter in een braadpan.
  4. Bak de biefstukjes op hoog vuur in circa 2-3 minuten per kant mooi bruin.
  5. Haal ze uit de pan, leg ze op een (warm) bord en wikkel het bord goed in plasticfolie.
  6. Laat op een warme plaats rustig nagaren.

saus

  1. Giet de rode wijn bij het braadvet.
  2. Laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
  3. Voeg een scheutje water toe en het halve bouillontablet.
  4. Laat op hoog vuur inkoken tot de helft.
  5. Doe de port erbij en laat opnieuw op hoog vuur inkoken tot de helft.
  6. Proef op zout & peper.
  7. Klop met een garde één voor één de ijskoude klontjes boter erdoor tot een mooi glanzende saus.

 

Bron: Koken met Karin