Voor 4 personen - 1 uur

Ingrediënten

  • 600 g gehakt
  • 3 el milde Indiase currypasta (potje 293 g)
  • 25 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 500 g winterpeen, in schuine plakken
  • 200 ml magere yoghurt (pak 500 ml)
  • Rijst 

 

Bereiden

  1. Kook de peen in 10 min. beetgaar.
  2. Meng het gehakt met 1 el currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem uit de pan. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min. mee. 
  3. Bereid de rijst
  4. Doe de gehaktballetjes en de peen bij de saus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. 
Bron: AH