4 personen - 25 minuten voorbereiding - 25 minuten oventijd

Ingrediënten 

  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 winterpeen, in kleine stukjes 
  • 500 g gehakt 
  • 2 el mosterd
  • 450 gram aardappelpuree
  • 3 zoetzure appels (2 in stukjes, 1 in dunne plakjes)
  • scheutje melk
  • boter
  • peper
  • zout

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Kook de aardappelen en maak er puree van (met melk en boter)
  3. Meng de 2 appels in stukjes door de aardappelpuree
  4. Fruit ondertussen de uien (5 min)
  5. Bak de winterpeen mee (5 min)
  6. Bak vervolgens het gehakt rul en gaar (5 min); los van de ui en peen.
  7. Voeg gehakt, peen en uien bijelkaar
  8. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout
  9. Verdeel over de ingevette ovenschaal. 
  10. Verdeel hierover de aardappelpuree
  11. Leg de appels in plakjes over de puree
  12. Verdeel hierover wat boter
  13. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin

 

Bron: AH