Ingrediënten
- 
350 g kersen zonder pit (pot) (ook nog een keer met ananas proberen)
 - 
eventueel (6 bolletjes stemgember (pot 450 g))
 - 
400 g kipfilet
 - 
50 g boter
 - 
1 teen knoflook
 - 
39 g mix voor kerriesaus (zakje 26 g)
 - 
1 tl sambal oelek
 - 
200 ml crème fraîche (beker)
 - 
1 el bloem
 - 
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
 - 
2 el paneermeel
 - 
50 g geraspte belegen kaas
 - 
2 el melk
 
Bereiden 
 	- Verwarm de oven voor op 200 °C.
 - Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
 - Laat de kersen uitlekken in een zeef.
 - Snijd de gember fijn.
 - Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
 - Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin.
 - Pers de knoflook erboven uit.
 - Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
 - Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
 - Bestuif het werkblad met bloem, leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.
 - Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
 - Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug.
 - Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
 - Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk.
 - Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
 
Bron: AH