Ingrediënten

  • bladerdeeg

  • chorizo

  • geraspte kaas

  • 1 ei, geklopt

  • 1 theelepel paprikapoeder

     

 
Bereiden 
  1. Snij de bladerdeeg plakjes in 4 vierkantjes.
  2. Snij de chorizo in kleine blokjes of reepjes en meng dit met de kaas.
  3. Doe ongeveer 1 theelepel van het chorizo-kaasmengsel op het deeg plakje en vouw de punten naar elkaar toe
  4. Leg de hapjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met eigeel.
  5. Bestuif met behulp van een zeef of theezeefje de bovenkant met paprikapoeder.
  6. Bak de hapjes in een oven van 200 graden ongeveer 15 minuten, tot ze wat groter en goudbruin zijn geworden. 
  7. Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen.
  8. Bestrooi ze vervolgens met de rest van het paprikapoeder en serveer ze warm.
  9. Kan ook met plakjes chorizo en dan draaien als een twister.