5 personen

 

Ingredienten

  • 800 gram lamsvlees (bij slager lambsbout, in stukken gesneden)
  • 300 gram gepelde uien
  • olijfolie
  • 500 gram witte bonen (uit pot van hak)
  • 0,2 liter droge, witte wijn
  • 500 ml tomatensaus (Gezeefde pomodorri saus AH, 500 ml pak) 
  • 500 gram courgettes (schijven)
  • 1  gehakte knoflookteentjes
  • zout
  • zwarte peper
  • 700 ml water
  • gehakte groene tuinkruiden (verse Italiaanse kruiden AH)

 

Bereiden

  1. Zet het vlees licht aan in de olie. Het zout, de grof gemalen peper en de gesneden uien toevoegen en deze licht aankleuren.
  2. Voeg de witte wijn, tomatensaus, de kruiden en het water toe en stoof alles in ongeveer 1 uur onder gesloten deksel gaar.
  3. Voeg de gesneden courgettes en de gare witte bonen toe en laat het geheel nogmaals 15 minuten doorkoken.