4 personen - 1 uur

 

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 kleine aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • zout en peper
  • couscous
  • feta

 

Bereiden

  1. Uien pellen en in parten snijden. Bleekselderij schuin in stukjes van ca. 2 cm snijden. 
  2. Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden (eventueel met zout insmeren, 15 minuten laten staan, afspoelen en drogen).
  3. Knoflook pellen en grof hakken. In grote braadpan of tajine olie verhitten. 
  4. Ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend ca. 2 minuten bakken. 
  5. Aubergine, paprikapoeder, koriander en komijn erdoor scheppen. 
  6. Bouillontablet erboven verkruimelen. 
  7. Tomatenblokjes toevoegen en azijn in pan schenken. 
  8. Gerecht met deksel op pan ca. 45 minuten op laag vuur stoven. Af en toe roeren. 
  9. Op smaak brengen met zout en peper. 
  10. Lekker met couscous en blokjes feta-kaas.

 

Bron: AH