4 personen - 75 minuten 

 

Ingrediënten

Bodem (bakblik ca. 15x20 cm)

  • 110 gr boter 
  • 125 gr bloem 
  • 50 gr suiker
Topping
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetl bloem
  • 1 theel bakpoeder
  • snufje zout 
  • Sap van 1 citroen of limoen
  • Poedersuiker om te bestrooien
 
Bereiden
  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Mix de boter, 125 gr bloem en 50 gr suiker met een mixer door elkaar tot een kruimelig deeg. 
  3. Maak een deegbal met je handen en druk deze in een ingevette ovenschaal zodat de gehele bodem egaal bedekt is. 
  4. Zet de schaal 25 minuten in de oven. 
  5. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de topping met een mixer tot een romig mengsel. 
  6. Haal de ovenschaal met bodem uit de oven en giet het citroen/limoenmengsel er over heen. 
  7. Draai de oven terug naar 160 graden. 
  8. Zet de ovenschaal daarna ongeveer 30-40 minuten in de oven. 
  9. Zet hem op de laagste stand in de oven anders wordt hij snel te bruin van boven. 
  10. Als je met de schaal beweegt en je ziet de toppinglaag niet meer bewegen is hij stevig genoeg. 
  11. Laat hem daarna op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna in de koelkast. 
  12. Als hij helemaal is afgekoeld bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in stukken.

 

Bron: Leukerecepten.nl