16 stuks

 

Ingrediënten

  • 20 dadels
  • 2 el gedroogde cranberry's (zak 250 g)
  • 4 el rauwe cacaopoeder (potje 100 g)
  • 2 el lijnzaadolie (flesje 250 ml)
  • 2 el ongebrande pecannoten (zak 140 g)
  • 1 tl gemalen kaneel 

 

Bereiden

  1. Maal de dadels en cranberry’s 1 min. in de keukenmachine tot een bal ontstaat.

  2. Voeg de cacaopoeder, olie, pecannoten en kaneel toe aan het dadelmengsel. Maal nog 30 sec.

  3. Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.

  4.  Strooi de cacaopoeder op een bord. Rol de truffels door de cacaopoeder zodat ze rondom bedekt zijn. Serveer direct.

 

Bewaartip: Bewaar de truffels maximaal 1 week afgedekt in de koelkast.

 

Bron: AH