Ingrediënten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g bloemkool, in kleine roosjes (of gekookt)
  • eventueel 1 aardappel
  • 250 ml bouillon (van een tablet)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel Indiase currypasta

 

Bereiden
  1. Verhit in een kleine pan 1 eetlepel olie en fruit de sjalot en knoflook heel zachtjes glazig. 
  2. Voeg de bloemkool, bouillon en 1 eetlepel tijmblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. 
  3. Kook de bloemkool in 15 minuten zachtjes gaar.
  4. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. 
  5. Breng op smaak met zout en peper en warm de soep nog heel even zachtjes door.
  6. Verwarm de rest van de olie in een steelpan en roer de currypasta erdoor. Laat dit enkele seconden pruttelen en neem de pan van het vuur.
  7. Schep de bloemkoolsoep in 4 borden en druppel er wat van de curry-olie in. 
  8. Strooi wat tijmblaadjes erover.

Bron: Okoko Recepten