3 personen - 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 el kappertjes
  • 6 el olijfolie
  • 1 pak gnocchi (a 500 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 zak wilde spinazie (400 g)
  • 1 bakje hüttenkäse (200 g)
  • 1 bakje basilicum (20 g), blaadjes gescheurd
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd

 

Bereiden

  1. Kook de Gnocchi volgens verpakking en laat uitlekken.
  2. Verhit 4 el olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. 
  4. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
  5. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee. 
  6. Schep het basilicum, 2/3 van de Parmezaanse kaas door de spinazie
  7. Voeg de Gnocchi, tomaten, de kappertjes toe
  8. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

 

Bron: AH