6 personen - 70 minuten
 
Ingrediënten
- 200 g spekreepjes
 - 3 uien, in halve ringen
 - 2 tl gedroogde rozemarijn
 - 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
 - 4 eieren
 - 250 ml slagroom
 - 150 g geraspt belegen kaas
 - 1 potje gegrilde paprika's (295 g, uitgelekt)
 - 1/2 bakje ongezouten cashewnoten (a 160 g)
 
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
 - Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit.
 - Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.
 - Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg.
 - Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
 - Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas.
 - Schenk het eimengsel erop.
 - Verdeel de paprika's en cashewnoten erover.
 - Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.
 
Bron: AH