4 personen - 30 - 60 minuten
 
Ingrediënten
- 
1 rol bladerdeeg
 - 
6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
 - 
scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika)
 - 
200 gr Gruyere (of Comtekaas)
 - 
gedroogde provencaalse kruiden
 - 
pittige olijfolie voor pizza's
 - 
 
Bereiden 
 	- Ontrol het deeg en leg het in de vorm.
 - Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg.
 - Rasp de Gruyerekaas.
 - Verwarm de oven voor op 200 C.
 - Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem.
 - Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte.
 - Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen.
 - Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden.
 - Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie.
 - Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.